Festivalul Theater der Welt din Hamburg anunță granturile ITI

ITI Germania anunță deschiderea concursului prin care oferă cinci granturi de participare tinerilor practicieni din teatru în cadrul proiectului ACCESS POINTS – THE RIGHT TO SEA, desfășurat pe durata festivalului Theatre der Welt 2017, din Hamburg.

Festivalul Theater der Welt din Hamburg anunță granturile ITI

ACCESS POINTS – the Right to Sea este un program ITI organizat împreună cu grupul de performance Geheimagentur („Secret Agency”). Accesul publicului (care dispare) la porturile orașelor și țărmurile din lume este principalul obiectiv al Access Points.

Politicile de control restrictive practicate de autoritățile portuare înlătură ceea ce identitatea orașelor cu ieșire la mare a construit timp de secole. Performance, worksopuri și un simpozion internațional – vor fi mijloacele artei și activismului către un acces nou și creativ la porturi maritime și țărmuri.

Programul își propune să ofere o bază pentru schimburile artistice internaționale în teorie și practică, legată de tema principală a festivalului din acest an – porturile. Participanții pot alege între workshopuri care aduc în prim plan teoria și practica în Offsore Art, Africa, zona hamburgheză Baakenhafen (foto) și nu numai.

Granturile ITI Germania oferă, printre altele, bilete reduse la festivalul THEATER DER WELT și cazare pentru 11 nopți în Hamburg. Proiectul este programat să se desfășoare între 25 mai și 3 iunie (cu sosire pe 24 mai și plecare pe 4 iunie).

Cei interesați pot aplica trimițând un CV și informații cu privire la proiectele artistice pe această temă și menționând primul și al doilea workshop ales, până pe 21 aprilie. Contact: projekt2@iti-germany.de (subiectul e-mail-ului trebuie să conțină ACCESS POINTS). Cei selectați vor fi anunțați la o săptămână de la termenul-limită pentru aplicații.

Pentru mai multe informații: www.iti-germany.de/en/projects/theater-der-welt