Florin Aioane: „Sunt sigur că e o oportunitate care-mi va spori vizibilitatea”

INTERVIU Florin Aioane este nominalizat la Premiile UNITER, la categoria „Debut”, pentru rolul Euphemos din spectacolul „Medea's Boys” (dramaturgia Ionuț Sociu și fragmente din „Medeea” de Euripide, regia Andrei Măjeri, la Apollo111).

Florin Aioane: „Sunt sigur că e o oportunitate care-mi va spori vizibilitatea”

Florin Aioane, ce înseamnă pentru tine această nominalizare la Premiile UNITER?
Înseamnă, în primul rând, o confirmare. Chiar dacă nevoia de confirmare inhibă procesul de lucru în actorie, din când în când e necesar să ți se recunoască eforturile. Nu-mi place când tot ce se întâmplă în breaslă este pus sub semnul „norocului” sau al „șansei”, dar trebuie să admit că e o ocazie specială și mă bucură enorm.

Ce a însemnat rolul pentru care ești nominalizat în cariera ta?
Deocamdată nimic concret. Dar sunt sigur că e o oportunitate care-mi va spori vizibilitatea. Din păcate, suntem mulți și nu pot să-mi dau seama care sunt criteriile care ne departajează, dar vizibilitatea e extrem de necesară.

Ce așteptări ai în caz că vei triumfa? Cum crezi că se va schimba cariera ta?
Am un exces de modestie care mă determină să nu mă gândesc la asta. Sună stupid și ușor a clișeu, dar eu chiar mă simt câștigat. O să fie o onoare să particip la Gală. Și totuși, ca să răspund la întrebare, o să se schimbe în bine. Cu multe oportunități de a-mi practica meseria.

Florin Aioane (dreapta), în „Medea’s Boys”, în regia lui Andrei Măjeri, la Apollo111. Nominalizare la Premiile UNITER 2019, categoria „Debut”

Ai pregătit un discurs de mulțumire? Cui ai de gând să-i mulțumești? Improvizezi, cum faci?
Sper să poată veni familia mea și, oricum ar fi, pentru mine o să conteze cel mai mult faptul că sunt ei acolo cu mine.

Ce alți artiști aflați la debut ți-au mai atras atenția? I-ai urmărit pe colegii tăi nominalizați și ei, cum sunt?
Pe Blanca Doba o cunosc, dar nu am avut ocazia să le întâlnesc pe Andreea Tecla și Mădălina Niculae. De asemenea, îi știu pe oamenii care au fost nominalizați în edițiile trecute și majoritatea își practică meseria. Sper să creștem frumos împreună.

Chiar dacă nevoia de confirmare inhibă procesul de lucru în actorie, din când în când e necesar să ți se recunoască eforturile.”
Florin Aioane, actor