Gala VedeTeatru Buzău, la final

Gala vedetelor – Vede Teatru, eveniment organizat de Teatrul „George Ciprian”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău și cofinanțat de UNITER, prin Timbrul Teatral, se încheie mâine. Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19.30, fiind urmată de un concert extraordinar Adrian Naidin & Band.

Gala VedeTeatru Buzău, la final

Cea de a XIII-a ediție a Galei vedetelor – VedeTeatru a început pe 28 mai 2016. Tema festivalului de acest an este muzica. Evenimentul reprezintă una dintre importantele manifestări culturale ale comunității buzoiene, aducând în prim plan spectacole importante, atât ale teatrelor de stat, cât și producții independente.

Această ediție a Galei VedeTeatru marchează treisprezece ani de festival, de întâlniri norocoase cu artiști ai teatrului românesc, cu personalități culturale, treisprezece ani de spectacole-vedetă, de experiențe împărtășite, de dialog creator și schimb de energie. De asemenea, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate aniversării a două decenii de la inaugurarea primului teatru de proiecte din România – Teatrul „George Ciprian” din Buzău. Muzica este vedeta acestei ediții, este personaj, magie, emoție, inspirație și, mai ales, limbaj universal. Gina Chivulescu (Directorul Teatrului „George Ciprian”, Buzău)

Festivalul are în componența sa mai multe secțiuni precum: Selecția Oficială, Vedeta de Mâine, Vedete pentru Copii, Ateliere, Conferințe/Lansări de carte și alte evenimente conexe.

Publicul buzoian s-a putut bucura de spectacole ale celor mai importante teatre din București și țară, precum și producții independente. În selecția oficială au fost alese spectacolele Zic Zac (UNATC „I.L. Caragiale“ şi Godot Cafe-Teatru, Bucureşti), Motke Hoţul (Teatrul Evreiesc de Stat, Bucureşti), West Side Story – manifestul unei generații (spectacol-conferință cu Răzvan Mazilu), ActOrchestra (Teatrul Național „I.L. Caragiale“, București), Privește înapoi cu mânie (Teatrul „Sică Alexandrescu“, Brașov), Marea iubire a lui Sebastian (producție independentă).

Juriul de specialitate este format din Doina Papp (critic de teatru), Gabriela Popescu (actriță) și Vlad Cristache (regizor). A fost ales, de asemenea, juriul publicului care va premia cel mai apreciat spectacol din cadrul selecției oficiale.

În Secţiunea Vedeta de Mâine participă spectacolele unor tineri actori de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“- București / Facultatea de Teatru, Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi, Universitatea Dunărea de Jos din Galați – Facultatea de Arte / Teatru, Universitatea de Arte – Târgu-Mureș / Facultatea de Arte în Limba română, Universitatea din Craiova / Facultatea de Litere, Departamentul de Arte.

Festivalul are, de asemenea, spectacole dedicate copiilor (secțiunea Vedete pentru Copii), evenimente dedicate profesorilor și elevilor (secțiunea „Ateliere”) și evenimente dedicate specialiștilor (secțiunea „Conferințe/Lansări de carte”). Programul complet al evenimentelor din cadrul Festivalului VedeTeatru poate fi găsit pe site-ul Teatrului „George Ciprian” – http://www.teatrulgeorgeciprian.ro.