HOP 2016 prezintă: Agenția HOP şi Revista Thespis

Începând cu această ediţie, Gala Tânărului Actor HOP vine cu două noi propuneri adresate atât profesioniştilor lumii teatrale, lumii culturale, cât şi publicului larg: Agenţia HOP şi Revista Thespis.

HOP 2016  prezintă:  Agenția HOP şi Revista Thespis

Ambele sunt găzduite pe noul site al Galei – www.galahop.ro şi ţintesc două obiective importante:

Pe de o parte, realizarea acestora presupune un laborator al tinerilor actori, un „atelier” şi o provocare de a lucra împreună – artiştii între ei şi/sau împreună cu noua generaţie de teatrologi. Pentru a se cunoaşte mai bine unii pe alţii, dar şi pentru ca produsul final să fie expresia generaţiei lor, a gândurilor şi preocupărilor lor, a modului lor de a se exprima artistic. Pentru ca acesta să-i reprezinte.

Pe de altă parte, atât Agenţia HOP, cât şi Revista Thespis încearcă să suplinească un gol şi să apropie tinerii artişti de publicul lor.

Agenţia HOP „este o nouă oportunitate de a promova participanţii la Gala Tânărului Actor. Ea se doreşte a fi o bază de date, o arhivă de referinţă pentru istoria Galei Hop, care să vină în sprijinul comunicării dintre actorii tineri şi regizorii, directorii de teatre şi directorii de casting interesaţi de noile talente actoriceşti. Prin profilele profesionale individuale, care conţin atât material audio/video cât şi material scris  puteţi afla informaţii despre datele de contact, despre activitatea artistică sau despre nivelul de pregătire al fiecărui participant la Gala Hop.” (Miklós Bács)

În acest an de start, Agenţia HOP îi prezintă pe cei 29 de finalişti ai Galei HOP.

Fiecare profil conţine informaţii de CV necesare pentru prezentarea artistului, cărora li se adaugă două producţii video: un demo realizat pe baza fotografiilor semnate de Adi Bulboacă cu o suită de 25 de expresii faciale şi un mic filmuleţ în care concurenţii interpretează, doi câte doi, o scurtă secvenţă dintr-un film pe care ei şi l-au ales. Echipa care a participat la realizarea filmelor a fost alcătuită din: Cristian Pascariu – regie, Norbert Fodor – direcţie de imagine, Iolanda Gîrleanu – sunet, Letiţia Ştefănescu – montaj, George Bîrsan – asistenţă producţie şi Andrei Stehan – producţie.

Fotografiile şi înregistrările video au fost realizate în perioada 3 – 10 august la UNATC Bucureşti.

Revista Thespis – „La fiecare ediţie a Galei Hop, reprezentanţii departamentelor de teatrologie din Univesităţile de specialitate, vor avea ocazia şi şansa să reflecte şi să dezbată fenomenul artistic, să îşi exerseze pana pe noi, actorii, contribuind astfel la re-definirea relaţiei actor-critic.”

În acest an Revista Thespis este realizată de Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, echipa redacţională fiind coordonată de Monica Andronescu.

Afis Gala HOP 2016. grafica Cristian Luchian

Afișul Galei HOP 2016. Grafica: Cristian Luchian

Fiţi alături de tinerii artişti şi urmăriţi-i pe www.galahop.ro, pe contul oficial de Facebook al Galei HOP (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor) şi pe contul oficial de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA).