Ieri, 9 ianuarie 2020, a încetat din viață regizorul LAURENȚIU AZIMIOARĂ

Profesor la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti unde a predat între 1964 şi 1981, când s-a stabilit la Paris, Laurențiu Azimioară a fost un adevărat creator de teatru.

Ieri, 9 ianuarie 2020, a încetat din viață regizorul LAURENȚIU AZIMIOARĂ

În perioada șederii în România a colaborat cu Teatrul Mic și Televiziunea Română, a lucrat alături de nume sonore de artiști și a format generații dintre cele mai cunoscute astăzi. A fost coleg de promoție cu Sebastian Papaiani, Stela și Rodica Popescu, Dorin Varga, Mihai Ciucă. A pus în scenă spectacole cu Grigore Vasiliu Birlic, Irina Răchițeanu, Octavian Cotescu, Rodica Tapalagă, Olga Tudorache, Leopoldina Bălănuță, Tatiana Iekel ș.a.

În 2002 Laurențiu Azimioară construiește la Paris un univers teatral: Théatre de l’Orme. Teatru în care și-a dorit să dezvolte un repertoriu deschis către dramaturgia românească: „Aş vrea foarte mult ca prin teatrul meu lumea să se apropie de cultura română”.

Revista de cultură „Télérama” l-a catalogat drept unul dintre cele mai frumoase teatre din Paris, iar una dintre piesele puse în scenă de Laurențiu Azimioară, „Savannah Bay” de Marguerite Dumas, a fost remarcată acum 6 ani la Festivalul de la Avignon.

Théatre de l’Orme este gazda și organizatorul a 13 ediții de festival de teatru pentru profesioniști și amatori.

Rămas bun, Laurențiu Azimioară!