În amintirea lui Vlad Stănescu (Tata Vlad) (18 februarie 1951 – 10 martie 2020)

Prezența celui care a trăit intens, mii de ore, în spatele scenei Teatrului Național din București ne va lipsi tuturor.

În amintirea lui Vlad Stănescu (Tata Vlad) (18 februarie 1951 – 10 martie 2020)

Tata Vlad a fost omul riguros din culise, care, cu profesionalism, calm, dar și cu autoritate a dus la bun sfârșit sute de spectacole. A coordonat exemplar echipele tehnice ale Teatrului Național din București, dar și echipe diverse pe tot parcursul celor câteva ediții ale Festivalului Național de Teatru din organizarea căruia a făcut parte, ca director tehnic. Datorită soluțiilor lui tehnice oferite în momente critice, am scos din impas situații din Festivalul Național de Teatru, ce păreau fără rezolvare.

A iubit teatrul! Cu toată ființa!

La maturitate, Vlad Stănescu a urmat cursurile Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București și a devenit regizor.

În 2012 a montat la TNB „Doi x doi” (colaj după „Tigrul” de Murray Schisgal și „Amantul” de Harold Pinter), cu Amalia Ciolan, Marcelo-S. Cobzariu, Maia Morgenstern și Mircea Rusu, care s-a jucat vreme de 2 ani.

Au urmat „Somnoroasa aventură” de Teodor Mazilu la Teatrul foarte Mic, „Nu mor pescărușii când vor porcii mistreți” de Mircea M. Ionescu la Teatrul „Tudor Vianu” Giurgiu, „Azi nu! Poate mâine” de Andreas Petrescu și „Pușlamaua de la etajul 13” de Mircea M. Ionescu la Teatrul Arte dell` Anima, București.

La Teatrul Evreiesc de Stat încă se joacă „Amantul” de Harold Pinter cu Maia Morgenstern și Mircea Rusu, spectacol montat de Vlad Stănescu în 2014.

Un Om care a investit în el și în meseria căreia i s-a dedicat temeinic și până la capăt.

Deja îți simțim lipsa, Tata Vlad!

Dumnezeu să te odihnească în pace!

 Pentru cei care doresc să aducă un ultim omagiu, trupul neînsufleţit a fost depus la Capela Cimitirului Ghencea Militar. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Ghencea Militar, joi, 12 martie, de la ora 12.00.