IN MEMORIAM – Bujor Macrin

COMUNICAT. UNITER – Uniunea Teatrală din România îşi exprimă profunda tristeţe la dispariţia celui care a fost BUJOR MACRIN, distins actor şi regizor al Teatrului „Maria Filotti” Brăila, personalitate marcantă în spaţiul teatral românesc, la data de 29 martie a.c.

IN MEMORIAM – Bujor Macrin

Născut la 13 mai 1942, a absolvit în 1966 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti.

Vreme de aproape 45 de ani a îmbogăţit scena teatrului brăilean cu personaje legendare ca: Unchiul Vanea în „Tarara-Bumbia” de A.P. Cehov; Stavru în „Chira Chiralina”, după Panait Istrati; Jupân Dumitrache în „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale; Marchizul de Sade în „Madame de Sade” de Yukio Mishima; George în „Cui i-e frică de Virginia Woolf” de Edward Albee; Piotr Sorin în „Pescăruşul” de A.P. Cehov; Udrea în „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian; Tatăl în „Vânzătorul de iluzii” de Mihai Ispirescu.

În lunga sa carieră, actorul a fost cunoscut şi pe platourile de filmare, jucând în filme ca: „Cei care plătesc cu viaţa” (1988); „A unsprezecea poruncă” (1990); „Cel mai iubit dintre pământeni” (1992); „Această lehamite” (2003); „Legiunea străină” (2006).

De asemenea, a semnat regia mai multor spectacole, dintre care amintim: „Vaniuşa cel viteaz”, adaptare după un basm rusesc; „Feriţă-vă de femeile măritate” de Eugene Labuche; „Împărăţia soarelui” de Ion Bălan; „Hangiţa” de Carlo Goldoni; „Acul cumetrei Gurton” de W.Stevenson; „Profesorul îndrăgostit” de Hermann Bahr.

Pentru cei care doresc să aducă un ultim omagiu, trupul neînsufleţit va fi depus de astăzi, 30 martie, în foaierul Sălii Studio a Teatrului „Maria Filotti” Brăila.

Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Sf.Constantin, luni, 1 aprilie, ora 13.30.

Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!

UNITER