IN MEMORIAM OLGA TUDORACHE

UNITER – Uniunea Teatrală din România îşi exprimă profunda tristeţe faţă de dispariţia celei care ne-a încântat sufletul şi mintea atât de pe scenă, cât şi de pe pânza cinematografului, marea Doamnă a Teatrului românesc – OLGA TUDORACHE.

IN MEMORIAM OLGA TUDORACHE

Prezenţă discretă, o interpretă strălucită cu numeroase roluri în teatre din Bucureşti şi din ţară. A colaborat cu Teatrul Tineretului din Bucureşti, Teatrul Naţional din Craiova, Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul din Brăila, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Giuleşti, Teatrul Odeon, Teatrul Metropolis Bucureşti.

Din anul 1990 a îndrumat cu devoţiune, talent și dăruire generații valoroase de studenţi. A obţinut peste 25 de premii şi diplome de recunoaştere a activităţii artistice, dintre care amintim: Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer acordat de Preşedintele României în 2000, Doctor Honoris Causa al UNATC în 2006, Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Mare Cruce, din partea preşedintelui României în 2006, Decoraţia regală „Nihil Sine Deo” din partea Principesei Margareta a României în 2012.

UNITER i-a recunoscut munca imensă depusă în slujba culturii româneşti prin Premiul UNITER pentru Cea mai bună actriţă pentru rolul din spectacolul Regina mamă de Manlio Santanelli, martie 1999, şi Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER din 1995.

Cei care au iubit-o şi admirat-o îi pot aduce un ultim omagiu în data de 20 octombrie 2017, între orele 10:00 – 14:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

Ceremonia funerară va avea loc sâmbătă, 21 octombrie 2017, la ora 11:30, la biserica Kreţulescu, iar înmormântarea – la Cimitirul Bellu.

Ne veți lipsi, Doamnă!

Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!