In MEMORIAM – Petrica Popa

UNITER – Uniunea Teatrală din România îşi exprimă adâncul regret la dispariţia celui care a fost PETRICĂ POPA, actorul ce a poposit peste 50 de ani la Teatrul „Nottara” din Bucureşti, la data de 7 iunie 2013.

In MEMORIAM – Petrica Popa

S-a născut la 3 iulie 1929 într-o familie de profesori, pasiunea devoratoare pentru teatru descoperind-o în spectacolele cercului de teatru al liceului. Mai târziu, acaparat de misterul care se cheamă teatru, a absolvit Institutul de Artă din Timişoara, specializarea Actorie, având ca profesori personalităţi ale artei scenice, precum Lilly Bulandra şi Ştefan Braborescu.

De-a lungul carierei sale, a întruchipat cu sârguinţă peste 100 de personaje, dintre care amintim: Le Bretîn „Cyrano de Bergerac” de E. Rostand; Piscik în „Livada de vişini” de A.P. Cehov; Pickering în „Pygmalion” de G.B. Shaw; Ipingescu în „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale; Anselm în „Avarul” de Molière; Subcomisarul, Uncheaşul în „Capul de răţoi” de George Ciprian; Bill Fox în „Vino la pod, iubita mea!”; Tyler, în „Richard al III-lea” de W. Shakespeare; Georges Duduleanu, în „Gaiţele” de Al. Kiriţescu;Dolabella, în „Antoniu şi Cleopatra” de W. Shakespeare.
Actorul a interpretat diverse roluri şi în spectacolele Teatrul Naţional Radiofonic: „Luna şi focurile”, adaptare dramatică după Cezare Pavese, regia Olimpia Arghir; „Rinocerii” de Eugène Ionesco, regia George Marcu; „Păşcălierul”, adaptare dramatică după Ion Agârbiceanu, regia Cristian Munteanu; sau „Mireasa cu gene false” de Dumitru Radu Popescu.

 

Pentru cei care doresc să aducă un ultim omagiu, trupul neînsufleţit va fi depus în foaierul Teatrului „Nottara”, duminică, 9 iunie, ora 11.00, unde va avea loc şi slujba de înmormântare, ora 13.00, urmată de înhumarea la Cimitirul „Bellu”.

Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!

UNITER