Informații necesare pentru a beneficia de măsurile financiare oferite de Guvern

Ministerul Culturii a publicat un îndrumar succint pentru persoanele fizice care nu sunt angajate cu contract individual de muncă, care sunt afectate de măsurile impuse în starea de urgență și doresc să solicite sprijin financiar sub forma unei indemnizații prevăzute de OUG 32/2020.

Informații necesare pentru a beneficia de măsurile financiare oferite de Guvern

Îndrumarul este atât pentru persoanele fizice care dobândesc venituri exclusive din drepturi de autori și drepturi conexe, cât și pentru cele care activează ca PFA, în intreprinderi individuale sau familiale, în profesii liberale sau cu contract de prestări servicii.

Îndrumarul reiterează și modalitatea de declarare a somajului tehnic pentru angajații care aveau CIM înregistrate în Revisal la data instituirii stării de urgență (OUG 30/2020).

AICI GĂSIȚI TOATE INFORMAȚIILE necesare pentru a beneficia de măsurile financiare oferite de Guvern, precum și GHIDUL DE APLICARE:

http://www.cultura.ro/informatii-necesare-pentru-beneficia-de-masurile-financiare-oferite-de-guvern  

Aici puteți verifica dacă sunteți eligibili pentru a primi indemnizația de 75% din salariul mediu brut pe țară începând cu data de 16 martie 2020. Pentru perioada 16-31 martie, depunerea cererii și a documentelor, exclusiv online, se face numai în prima decadă a lunii aprilie!