Înscriere în Centrul Român OISTAT

Prezența celor care au venit la sediul UNITER și a celor care au participat online, vineri 15 aprilie, demonstrează încă o dată importanța reînființării unei structuri care să reprezinte interesele scenografilor și să contribuie la dezvoltarea unui context efervescent de creație.

Înscriere în Centrul Român OISTAT

Centrul Român OISTAT (Organizația Internațională a Scenografilor, Arhitecților și Tehnicienilor de Teatru) în parteneriat cu UNITER își asumă misiunea internațională adaptând-o specificului local. Mai exact, programele și proiectele dezvoltate vor urmări:

  • să stimuleze schimbul de idei și inovații și să promoveze la nivel internațional colaborarea dintre meseriile din domeniul artelor performative;
  • să susțină artele performative și oamenii care creează spectacole;
  • să promoveze parteneriate internaționale între instituții, uniuni, centre și membri individuali pentru a atinge aceste obiective;
  • să încurajeze dezvoltarea continuă a practicienilor din artele performative;
  • să celebreze diversitatea, dar și similaritățile celor ce lucrează în artele performative.

În acest sens au fost schițate deja o serie de proiecte pentru anul curent pe care le găsiți menționate în prezentarea atașată. Dar ne bazăm pe aportul fiecăruia dintre artiștii scenografi interesați pentru a le dezvolta, a le implementa și a le transforma în proiecte relevante pe termen mediu și lung pentru întreaga comunitate.

Centrul Român OISTAT își propune să reprezinte interesele tuturor artiștilor, designerilor și tehnicienilor ce contribuie la realizarea imaginii scenice, fie că se ocupă de spațiu, costume sau video, lighting ori sound design.

În speranța că veți accepta să vă alăturați Centrului în această călătorie, vă invităm să completați formularul (pe care-l puteți descărca de aici) și să îl trimiteți pe adresa pamela@uniter.ro până pe data de 15 mai împreună cu un scurt CV și o dovadă a plății contribuției anuale.

 

Taxa anuală de membru al Centrului Român OISTAT este de 40 euro.

Suma se va plăti în lei la cursul BNR al zilei în contul:

IBAN: RO86RNCB0072049712860001 deschis la BCR Sector 1

TITULAR: Asociația UNITER, cod fiscal 4659323.

Mai multe informații despre OISTAT găsiți pe site-ul https://www.oistat.org, iar despre World Stage Design aici.

OISTAT 2022OISTAT 2022 OISTAT 2022