Institutul Internațional de Teatru ITI – Organizația Mondială pentru Artele Scenice – Scrisoare de încurajare (27 martie 2020)

Dragi prieteni, colegi, dragi colegi întru ființă, 2020 este anul provocărilor! Când se adună nori negri, care vă amenință familia, prietenii, colegii, care-i amenință pe oamenii de pretutindeni, vrem să vă asigurăm că suntem cu voi. Grijile voastre sunt și ale noastre.

Institutul Internațional de Teatru ITI – Organizația Mondială pentru Artele Scenice – Scrisoare de încurajare (27 martie 2020)

Chiar dacă, în situația în care ne aflăm, strângerile de mână și îmbrățișările sunt excluse, „a atinge” inima, sufletul cuiva este cât se poate de nimerit și de binevenit. Și asta au făcut, pe parcursul timpului, și vor face și de acum înainte membrii ITI, artiștii. Această atingere spirituală este necesară acum, mai mult decât oricând.

Vă rog să vă folosiți imaginația și creativitatea pentru a găsi noi căi prin care s-ar putea ajunge la oameni, prin intermediul artelor teatrului. Trebuie să găsim noi căi de a ajunge la copii, la necunoscuți, de a-i inspira pe bolnavi, suferinzi, tineri și bătrâni, pe cei închiși, izolați, deprimați și singuri.

Membrii și prietenii ITI sunt experți în creație și în imaginație. Ați fost și sunteți. Acum este timpul pentru actrițe, actori, regizori, cântăreți, muzicieni, povestitori, dansatori, poeți, dramaturgi, mimi, păpușari, performeri de orice fel, să iasă la iveală și să ne inspire.

Folosiți-vă imaginația pentru a hrăni sufletele celorlalți, prin arte. Folosiți-vă creativitatea pentru a-i ilumina pe alții, prin intermediul artelor.

Secretariatul General al lTl va fi în contact cu dvs. expediindu-vă newslettere mai frecvente, pentru a vă informa, pentru a vă trimite apeluri importante, pentru a împărtăși bunele practici pe care ni le-ați adus la cunoștință și cu alții și să le oferim sprijin și încredere în vremurile acestea.

Vă rugăm să rămâneți sănătoși și în siguranță. Vă rog ajutați-i pe cei din apropierea voastră cu imaginația voastră, cu acțiunile necesare. Și, vă rog, folosiți-vă imaginația pentru a face din lumea noastră un loc mai bun, pentru voi și pentru toți colegii întru ființă.

(versiunea română de Ozana Oancea)

 

Cu salutări călduroase,

Mohamed SaifAl-Afkham                                                                                Tobias Biancone

Președinte  lTl                                                                                                 Director General lTl