ION ABRUDAN – CUVÂNT de DESPĂRŢIRE

Colegii de la Teatrul Regina Maria din Oradea ne anunţă cu tristeţe plecarea dintre noi a actorului ION ABRUDAN. Peste trei luni ar fi împlinit 80 de ani.. din ei 56 petrecându-i pe scenă

ION ABRUDAN – CUVÂNT de DESPĂRŢIRE

Coleg de grupă şi prieten cu Marin Moraru şi cu Gheorghe Dinică, i-a avut ca profesori pe Ion Cojar, Maestrul Finteşteanu, Moni Ghelerter, Sanda Manu, Dina Cocea.

Născut la Oradea, Ion Abrudan venit în Teatrul oraşului său natal de la absolvire, a debutat pe scenă orădeană şi a continuat să joace vreme de 56 de ani…

A jucat peste 200 de roluri, în spectacole cu piese clasice şi contemporane, româneşti şi străine, drame şi comedii, spectacole de revistă, spectacole de poezie. A fost iniţiatorul unui faimos Caffe-theatre inaugurat cu Recitalul Nicolae Labiş.

A interpretat sute de personaje principale cele mai multe, fiind mereu cotat ca un actor important al trupei. A lucrat cu mari regizori (Radu Penciulescu, Valeriu Moisescu, Sanda Manu, Zoe Anghel Stanca, Mihai Măniuţiu, Alexandru Darie, Sergiu Savin, Anca Bradu, Petru Vutcărău ş. a.) A fost actorul preferat al lui Alexandru Colpacci care nu l-a ocolit în nici o distribuţie şi care i-a fost un foarte bun prieten.

A condus, vreme de cinci ani , cu un devotament şi o dăruire rare, Teatrul orădean, ca şef de secţie şi ca director artistic, având realizări artistice notabile.
Ion Abrudan a fost un pasionat al munici sale pe scenă, socotind că talentul (harul) dăruit de bunul Dumnezeu trebuie înmulţit. Asta a şi făcut el…vreme de 56 de ani….

Transmitem familiei îndoliate sincerele noastre condoleanţe. Dumnezeu să-l odihnească!

Sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus în holul Teatrului Regina Maria în data de 29 decembrie 2017, intervalul orar 11:00-13:00, pentru ca toți cei ce l-au cunoscut și iubit să-și poata lua rămas bun. Înmormântarea va avea loc în aceeași zi, la orele 14:00, la Capela Hașaș din Cimitirul Rulikowski.