Ion Caramitru – Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arte

  Ion Caramitru – Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi Luni, 20 octombrie, ora 11.00, domnul Ion Caramitru,  Presedinte UNITER, Directorul Teatrului Naţional din Bucuresti,va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi. In comunicatul de presa emis de catre Universitatea de Arte « George Enescu » si semnat de catre prof. Univ. Dr. Viorel Munteanu, Rectorul Universitatii, se argumenteaza : « Optiunea Senatului a fost motivata de exceptionala statura cultural...

Ion Caramitru – Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arte

 

Ion Caramitru – Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi

Luni, 20 octombrie, ora 11.00, domnul Ion Caramitru,  Presedinte UNITER, Directorul Teatrului Naţional din Bucuresti,va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi.
In comunicatul de presa emis de catre Universitatea de Arte « George Enescu » si semnat de catre prof. Univ. Dr. Viorel Munteanu, Rectorul Universitatii, se argumenteaza : « Optiunea Senatului a fost motivata de exceptionala statura cultural – spirituala a actorului de teatru si film, a regizorului si pedagogului in arta actorului, a omului implicat in viata societatii si a teatrului, in calitate de Presedinte UNITER ».
Personalitate creatoare si dinamica, cu o bogata opera atat in teatru cat si in film, dar si o la fel de impresionanta opera de initiator si formator, Ion Caramitru a fost distins, în 1995, cu titlul de Ofiţer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic şi decorat de Regina Elisabeta a   II-a.
În 1997 primeşte titlul de Cavaler al Ordinului Literelor şi Artelor în Franţa, iar în 2000 i se înmânează înalta distincţie Ordinul pentru Merit al României în grad de Mare Cruce.