Juriul a fost la Sibiu !

  Premiile Galei UNITER sunt acordate astfel: prin votul Senatului Uniter (premii pentru întreaga activitate, de excelenţă şi premii speciale) şi prin nominalizări făcute de un juriu propus de Directorul Galei – preşedintele Uniter şi aprobat de senatul Uniter.   Menţionăm  că juriul de nominalizări este format în fiecare an dintr-un număr impar (trei sau cinci) de critici de teatru. In anul 2009 juriul a fost format din trei critici de teatru: doamna Magdalena Boiangiu...

Juriul a fost la Sibiu !

 

Premiile Galei UNITER sunt acordate astfel: prin votul Senatului Uniter (premii pentru întreaga activitate, de excelenţă şi premii speciale) şi prin nominalizări făcute de un juriu propus de Directorul Galei – preşedintele Uniter şi aprobat de senatul Uniter.

 

Menţionăm  că juriul de nominalizări este format în fiecare an dintr-un număr impar (trei sau cinci) de critici de teatru.

In anul 2009 juriul a fost format din trei critici de teatru: doamna Magdalena Boiangiu şi domnii Victor Scoradeţ şi Ionuţ Sociu

 

Juriul are autonomie deplină în selecţionarea spectacolelor ce urmează a fi văzute şi, evident, în deciderea nominalizărilor.

 

Înainte de începerea perioadei de vizionări ale spectacolelor în vederea nominalizărilor UNITER prezintă juriului de nominalizări o listă actualizată cu toate premierele anului care face obiectul galelor uniter, listă întocmită pe baza comunicării cu instituţiile teatrale.

 

În legătură cu aprecierile domnului Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, care au făcut obiectul unor articole apărute în presă, UNITER precizează următoarele:

–         Domnul Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu a trimis UNITER lista actualizată cu premierele anului 2008, propunînd următoarele spectacole pentru nominalizări: HAMLET de W. Shakespeare, în regia lui Radu Alexandru Nica  şi LULU de Frank Wedekind, în regia lui Silviu Purcărete

–         Juriul de nominalizări a vizionat spectacolele propuse astfel: LULU în data de 8 noiembrie 2008 la Sibiu (deplasare organizată de UNITER în cadrul Festivalului Naţional de Teatru) şi HAMLET în 5 şi 6 noiembrie 2008, la Bucureşti,  în cadrul Festivalului Naţional de Teatru.

 

Facem aceste precizări în speranţa că cei interesaţi de viaţa teatrului din România vor aprecia cum se cuvine falsele probleme invocate.