Letiția Vlădescu, actriță: „Am avut un an neașteptat de blând”

GÂNDURI LA FINAL DE STAGIUNE. Cu ce rămân actorii acum, când se trage cortina peste stagiune? Astăzi, ne răspunde Letiția Vlădescu.

Letiția Vlădescu, actriță: „Am avut un an neașteptat de blând”

Dragă Letiția Vlădescu, se încheie iată o nouă stagiune în teatrul nostru, românesc. Cu ce gânduri, acum, când cortina stă să cadă? Cu ce rămâi din ultima stagiune? Ce ai jucat, unde ai jucat, cum a fost?
Am avut noroc. Am avut un an neașteptat de blând, cu multe accente de atingere a succesului dramatic, însă momentan sunt captivată de comicul de situație în care se află drumul meu.

Bani, glorie. Ai făcut bani din teatru? Se poate trăi mai omenește? Cum e? Spectatorii nu știu. Cu gloria cum te mai împaci?
Sigur că se fac. Banii se fac exact așa cum se duc. Gloria se duce exact așa cum se face. Pentru mine e mai important unde este viața. Unde este viața zic eu că este o comoară.

Ce urmează pentru la toamnă? În ce spectacole te vom (re)vedea? Unde să te căutăm?
Teatrul Metropolis – Melcul, Procesul caprei cu un ied, Hagi Tudose, Peretele, 7 dintr-o lovitură, Zece pentru New York. Teatrul de Comedie – Emancipare. Teatrul de Operetă – Bonjour, bonne nuit, Paris!, Victoria și al ei husar, Țara surâsului. Teatrul Elisabeta – Femeile din viața mea.

„Emancipare”, în regia lui Radu Iacoban”, la Teatrul de Comedie din București

Ai avut timp să mergi la teatru, să vezi și alte spectacole decât în cele în care ne-ai încântat? Pe cine ai remarcat? Când, unde, cum și de ce?
Mihaela Velicu, Theo Costache. Pe lângă frumusețe, talent și tinerețe, au o educație și un bun simț în fața cărora mă topesc ușor, ușor. Admir enorm asta.

Cinema. Seriale TV. Cum decurge cariera dumneavoastră în chestiunea cinematografiei și a televiziunii?
Decurge minunat. Cred că dacă nu aveam întâlnirea cu Pro TV, Frame Film, respectiv cu
Ai mei, ai voștri, dar mai ales #ainoștri aș fi rămas în locul plasat de … conjuncturi. Și sincer cred că mi-ar fi fost tare rău. Să știți că toți avem universul nostru și talentul nostru și e o greșeală și o dovadă de mare prostie să contorizăm așa ceva. Ce să zic? A fost dragoste: oamenii m-au crezut și în schimb îmi oferă această atenție minunată în care o să mai înot puțin fără să cer voie cuiva.

Muzică, internet. Ce ne pregătește Letiția Vlădescu în muzică și giumbușlucurile ei de pe internet?
Aparțin familiei Global la divizia trending influencers. Le sunt și lor recunoscătoare pentru dorința de a lucra cu mine. Emisiunea mea, Star pe net, a ajuns să însemne în comunitatea stelară ceva. Semn că… Doamne ajută și bravo, Dodo!

Care a fost cel mai frumos moment pe care l-ai trăit stagiunea asta în teatrul nostru?
Premiera spectacolului Melcul. Profesional, Lia Bugnar este singurul om care constant face parte din drumul meu de șase-șapte ani. Liei îi sunt recunoscătoare. Pentru că orice ar fi, pe undeva, cred că mă înțelege și mă acceptă. E foarte important pentru mine asta. Apoi ar fi întâlnirea cu Ana Ularu din perspectiva de regizor. Ea a regizat videoclipul formației Greetings Sugar – The Teacher și a considerat că e momentul să îmi facă așa un șoc mare la inimă. M-a făcut foarte fericită. Ceea ce cred eu că e cam dificil. Ea a făcut-o ca și când ar fi pocnit din degete. Probabil asta face un mare talent. Ea, adică. Și evident… viața mea online, protejată cumva, sper, de trending influencers.

Care ar fi cel mai frumos lucru pe care ți-l dorești pentru stagiunea ce va să vină?
Să fiu liberă. În suflețel.

Vacanță de vară. Ce planuri are Letiția Vlădescu pentru vacanța de vară? Are ea vacanță de vară? Și dacă da, ce face cu ea?
Sentimentul că sunt una cu tot ce e pe lumea asta. Asta înseamnă pentru mine vacanța de vară.

Momentan sunt captivată de comicul de situație în care se află drumul meu.”
Letiția Vlădescu, actriță