Mădălina Anea, actriță: „Cel mai frumos lucru de anul ăsta a fost întâlnirea cu domnul Andrei Șerban”

GÂNDURI LA FINAL DE STAGIUNE. Cu ce rămân actorii acum, când cade cortina peste încă o stagiune? Astăzi, ne răspunde Mădălina Anea, Mașa din „Pescărușul” lui Andrei Șerban de la Unteatru (care rămâne deschis și peste vară).

Mădălina Anea, actriță: „Cel mai frumos lucru de anul ăsta a fost întâlnirea cu domnul Andrei Șerban”

Mădălina Anea, am ajuns iată la finalul unei noi frumoase stagiuni în teatrul românesc. Ce ai făcut dumneata în stagiunea aceasta, cu ce spectacole ai onorat publicul spectator și cu ce ai rămas în urma desfășurării lor?
A fost un an al transformărilor pentru mine, din toate punctele de vedere: teatral, artistic, spiritual chiar, emoțional, psihologic. Tocmai am avut premiera spectacolului „Pescărușul”, la Unteatru, în regia domnului Andrei Șerban, asistentă de regie Sânziana Stoican.
A fost o experiență care „m-a aruncat” pe culmi noi, care m-a ajutat să descopăr că-mi pot depăși limitele, care mi-a dat curaj. Prin lucrul la Mașa cu domnul Șerban și cu Sânziana am avut bucurii și revelații, dar și căderi care m-au învățat multe. Ar fi enorm de povestit, pentru că a fost minunat. De asemenea, joc la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiesti, în „Unchiul Vanea“, regia Sânziana Stoican, scenografia Valentin Vârlan. Tot la Unteatru am lucrat anul acesta la „Poveste de iarnă“, de William Shakespeare, în regia lui Radu Popescu, la Metropolis „Paganini“ în regia lui Mick Davis, iar la Unteatru „Are nevoie de multă atenție“, spectacol realizat de Sânziana Stoican și Valentin Vârlan.

Ai avut timp să mergi la teatru și să vezi și spectacolele colegilor? Ți-a plăcut ceva în mod deosebit, să trecem în agendă pentru la toamnă?

Da. Am mers la teatru. Îmi place să văd spectacole de teatru, sunt un spectator curios și simt o mare bucurie să urmăresc povești și oameni pe scenă. Mi-a plăcut spectacolul de la Teatrul de Comedie – „Mult zgomot pentru nimic“ în regia domnului Andrei Șerban, am mers să-l văd de două ori, având mai multe distribuții, ca și „Pescărușul“ nostru. Și este un spectacol foarte frumos cu actori plini de lumină. Și încă alte două spectacole mi-au rămas în minte din ce am apucat să văd anul ăsta, „Viața si moartea lui Richard al II-lea“ de la Teatrul Mic, regia Radu Iacoban, și „Ținutul din miezul verii“, tot la Teatrul Mic, regia Vlad Massaci. Mergeți să vedeți!

Pentru stagiunea următoare ai ceva în pregătire? La ce surpriză plăcută să ne așteptăm? Unde o să te vedem?
Pot sa spun sigur că la Unteatru, unde simt că e a doua mea casă. Pregătesc ceva frumos acolo…

De la tineret-speranțe, ai remarcat pe cineva în mod aparte? Cine vine tare pe turnantă?
Haha, tare pe turnantă? Ana Crețu, o actriță minunată și prietenă dragă, cu care joc în „Unchiul Vanea“ și pe care am văzut-o în spectacole și la TV. Și deja se aud multe lucruri frumoase despre ea.

Viața. Ce planuri de viață are Mădălina Anea cu ocazia vacanței de vară care tocmai începe? Are ea vacanță de vară?
Nu știu dacă am sau nu vacanță… Voi începe în curând repetițiile pentru un spectacol, iar în august și septembrie voi filma un lungmetraj. Plus că Unteatru este deschis publicului și pe timp de vară, asa că voi fi acolo cu reprezentații. Poate fug până la TelAviv două zile, orașul meu preferat, cu mare și plajă.

„Pescărușul”, în regia lui Andrei Șerban, la Unteatru

Spune-mi cel mai frumos lucru care ți s-a întâmplat în ultimul an de teatru și, de ce nu, de film. De ce tocmai acesta?
Cel mai frumos lucru de anul ăsta a fost întâlnirea cu domnul Andrei Șerban și întâlnirea cu Mașa. Am povestit mai sus de ce. Sau aflați mai multe venind să vedeți spectacolul. Veți înțelege.

Cu cariera în televiziune cum mai merge? Dar în chestiunea filmelor de cinema? Detaliați.
În televiziune tocmai am terminat de filmat și a fost și difuzat un serial, pe Antena 1, iar anul acesta am filmat un film de acțiune american, produs de Netflix. Aștept în iarnă premiera unui serial belgian din distribuția căruia fac parte și, cum am menționat deja, mă pregătesc să încep filmările la un lungmetraj, tot străin, o producție USA-China-România-Marea Britanie. Dar cel mai bine e să facem și apoi povestim despre proiecte, când deja sunt pe punctul de a ieși la public. Superstiție!

A fost un an al transformărilor pentru mine, din toate punctele de vedere: teatral, artistic, spiritual chiar, emoțional, psihologic.”
Mădălina Anea, actriță

Foto: Marian Adochiței, Andrei Gîndac