Premiile Senatului Uniter

(Română) Uniunea Teatrală din România vă aduce la cunoştinţă premiile acordate de Senatul UNITER în şedinţa din data de 8.03.2010, pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor Senatului:

Premiile Senatului Uniter

Uniunea Teatrală din România vă aduce la cunoştinţă premiile acordate de Senatul UNITER în şedinţa din data de 8.03.2010, pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor Senatului:
Premiul de excelenţă se acordă creatorilor Silviu Purcărete (regizor şi scenarist), Helmut Stürmer(scenograf-decor), Lia Manţoc (scenograf-costume), Vasile Şirli (compozitor), Andu Dumitrescu(scenograf-efecte video) pentru impactul internaţional al spectacolului „Faust” după Goethe (Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu) la Festivalul Edinburgh 2009.

Premiul pentru întreaga activitate:
 
–         Actriţă: Tatiana Iekel
–         Actor: Mircea Andreescu
–         Scenografie: Andrei Both
–         Regie: Mircea Cornişteanu
 
Premiul special pentru muzică de teatru i se acordă Domnului George Marcu.
 
Premiul special pentru spectacol de divertisment i se acordă Domnului Toni Grecu pentru contribuţia Domniei Sale la istoria vie a umorului românesc.
 
Premiul special pentru teatru de păpuşi i se acordă Doamnei Alexandra Davidescu, strălucită actriţă şi regizoare, personalitate marcantă a acestui gen teatral.
 
Premiul special pentru performanţă în domeniul nonverbal i se acordă Domnului Gigi Căciuleanu pentru întreaga cariera artistică a Domniei Sale.
 
Premiul pentru critică de teatru, decis de Biroul de conducere al Secţiei române a Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru (AICT) i se acordă prof. univ. dr. Ludmila Patlanjoglu (Întreaga activitate) şi lui Ionuţ Sociu (Nume noi în critică).