Prima ediție a Festivalului Internațional al Tinerilor Regizori THEATER NETWORKING TALENTS 2017

THEATER NETWORKING TALENTS. Festival Internațional dedicat Tinerilor Regizori se desfășoară la Craiova, între 28 iunie și 1 iulie 2017.

Prima ediție a Festivalului  Internațional al Tinerilor Regizori THEATER NETWORKING TALENTS 2017

Departamentul de Arte al Universității din Craiova, în parteneriat cu Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova lansează deschiderea înscrierilor pentru prima ediție a Festivalului  Internațional al Tinerilor Regizori THEATER NETWORKING TALENTS 2017. Alături de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și Universitatea din  Craiova, organizatori ai acestui festival sunt Uniunea Teatrală din România, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” (U.N.A.T.C.) și Casa Studenților Craiova. Festivalul THEATER NETWORKING TALENTS se adresează regizorilor de teatru absolvenți în anul universitar 2017, studenților regizori din ultimul an de studiu (anul III – Licență; anul II – Master) ai Facultăților de Teatru din România, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Republica Moldova. Festivalul THEATER NETWORKING TALENTS se va desfășura sub formă de competiție, promițând să fie o importantă rampă de lansare pentru absolvenții specializării regie de teatru. Participanţii se vor prezenta cu producția de licență/disertație. Vor fi acordate următoarele premii:

·         Marele Premiu – regie: câștigătorul va fi invitat să regizeze un spectacol la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova
·         Premiul I – regie
·         Premiul I – scenografie
·         Premiul Publicului
·         Cel mai bun actor
·         Cea mai bună actriță
Pentru înscrieri, universitățile sunt rugate să desemneze maxim 2 propuneri  de spectacole pentru fiecare universitate, până la data de 1 mai 2017, pe adresa de e-mail artistic@tncms.ro următoarele:
·         Numele spectacolului (*sau al piesei)
·         Numele regizorului, CV regizor
·         înregistrări audio-video cu fragmente din spectacol (*max.15 min.), sau trailer
·         echipa de producție
Organizatorii vor deconta cheltuielile de cazare, masă și transportul trupei și al decorurilor.
Selecția spectacolelor propuse aparține Facultății de Teatru de unde provine regizorul, iar spectacolele se vor juca la T.N.C., Universitatea din Craiova, Casa Studenților.

Detalii: www. tncms.ro