Cetatea

Proiectul „Cetatea”, înscris în cadrul programului „Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007” este realizat de UNITER, în parteneriat cu Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu şi Festivalul International de Teatru de la Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” prin catedra de Arta Actorului, Fundaţia Abracadabra şi Asociaţia Culturală pentru Artele Spectacolului din Buzău.

Proiectul îşi propune să reitereze, prin JOC, spaţiul cultural al cetăţilor Sighişoara, Sebeş, Apold, Rupea, Nocrich si Orastie.

Proiectul se concretizează într-un ansamblu de ateliere, expozitii, instalatii, identificare si lecturi de texte, spectacole cu copii, dezbateri ale realităţii culturale şi identităţii naţionale în contextul european.

În prima parte a proiectului s-a desfăşurat activitatea de cercetare pe teren în cele 6 localităţi pentru a cumula date referitoare la identitatea cetăţilor implicate în proiect, la structura locuitorilor din jurul cetăţilor, la identificarea obiceiurilor, breslelor care pot fi reactivate, a specificului local din punt de vedere cultural, educaţional şi social.

Partea a doua a proiectului a constat în reprezentaţii interactive dedicate copiilor (vârste cuprinse între 6 – 14 ani).