Rămas bun, Dan Puican! (6 martie 1933 – 13 august 2021)

UNITER anunță cu tristețe că actorul și regizorul DAN PUICAN s-a stins din viață. Ne despărțim astăzi de unul dintre reprezentanții „Promoției de aur” a Teatrului românesc.

Rămas bun, Dan Puican! (6 martie 1933 – 13 august 2021)
Ne luăm rămas bun de la om pentru care teatrul însemna viața. De la un creator de teatru neobosit și desăvârșit. Dovadă stau universurile celor peste 1000 de spectacole de teatru radiofonic și scenarii radiofonice pe care le-a creat. Dintre acestea, „Patima roșie” de Mihail Sorbul, „Circul a plecat, leii au ramas” de Andrzej Mularczyk și „Caviar, votca si bye-bye” de George Astalos au fost declarate cele mai bune producții radiofonice la Gala Premiilor UNITER în anii 1993, 1998 și 1999.
În 2013, Annie Muscă i-a dedicat volumul „Dan Puican – Radioul este viaţa mea”, apărut la Editura Adevărul Holding. În preambulul volumului Radu Beligan scria: „Epoca de aur a teatrului radiofonic îşi datorează strălucirea şi gloria minunatului Dan Puican, a cărui viaţă s-a confundat, timp de jumătate de secol, cu destinul instituţiei pe care a slujit-o cu fidelitate şi credinţă.”
A plecat de lângă noi o personalitate marcantă care a adăugat pagini întregi in istoria Radioului românesc. Slujba și înmormântarea vor avea loc mâine, 16 august, ora 10.00 la Cimitirul Sf.Vineri (Calea Griviței).
Condoleanțe familiei!
Dumnezeu să-l odihnească în pace!