RĂZVAN MAZILU – nominalizat la Gala Premiilor Radio România Cultural

Musicalurile „West Side Story”, prima producţie a Festivalului Naţional de Teatru şi „Cabaret”, producţie a Teatrului German de Stat Timişoara, ambele pe scena FNT 2014, au intrat în atenţia juriului pentru premiile Radio România Cultural.

RĂZVAN MAZILU –  nominalizat la Gala Premiilor Radio România Cultural

Răzvan Mazilu este nominalizat cu aceste două producţii la categoria TEATRU, pentruvalorizarea în dimensiune contemporană a musicalului.

Alături de Răzvan Mazilu mai concurează la această categorie: Andrei şi Andreea Grosu, pentru construcţia spaţiului teatral alternativ UnTeatru din Bucureşti şi Centrul de creaţie şi cercetare „Ion Sava” al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale din Bucureşti, coordonat de Cristiana Gavrilă, pentru programul 9G – Noua generaţie.

Gala Radio România Cultural va avea loc luni, 23 martie cu începere de la ora 19.00 la Teatrul ODEON Bucureşti.

 Îi urăm mult succes lui Răzvan Mazilu pentru că a făcut din „West Side Story” un spectacol de marcă, denumit pe bună dreptate „Manifestul unei generaţii”. Pentru că „West Side Story a vrut să marcheze un lucru foarte important în România de astăzi: că există o generaţie de actori bine pregatită, solidară şi care vrea să demonstreze că ea contează”. (Marina Constantinescu).

Pentru că:

„West Side Story a strălucit pe scena Festivalului Naţional de Teatru” (Adevărul)

„Chapeau!” (liternet.ro)

„cu orchestra în background, spectacolul dă senzaţia nu de musical, ci de concert al zilelor noastre cu storyline, însă unul superb construit” (postmodern.ro)

UNITER

14 MARTIE 2015