S-a stins din viață actorul Eusebiu Ștefănescu

EUSEBIU ȘTEFĂNESCU. 3 MAI 1944 – 15 MARTIE 2015. Actorul, profesorul universitar și recitatorul Eusebiu Ștefănescu a încetat din viață.

S-a stins din viață actorul Eusebiu Ștefănescu

Avea o privire fixă, dar sinceră, simplă, care te dezarma, care te făcea să-ți fie teamă de gândurile tale sumbre, o privire care alunga perfidia.

A fost o prezență de o eleganță firească, cu un zâmbet discret, dar care ascundea cea mai îmbucurătoare taină. Aceea a trăitului intens în și prin teatru și poezie.

Ca profesor a reușit să transmită, să călăuzească promoții întregi de viitori actori către perfecțiunea, către severitatea controlată a forței cuvântului bine rostit sub reflectoare.

A fost actorul la Ploiești, apoi la Teatrul Mic și din 1996 la Teatrul Național din București.

Recitator desăvârșit al lui Mihai Eminescu, Nichita Stănescu și Teodor Rapan, Eusebiu Ștefănescu s-a dedicat și scrisului. Amintim „Arhivarul clipei – Din culisele scenei”, „Magister Vitae sau Magia oralității”, „Retorica limbajului scenic – Magul captiv”.

Membru al Senatului UNITER, Eusebiu Ștefănescu primea în 2014, la Gala Premiilor UNITER, premiul președintelui pentru „contribuția sa la frumoasa rostire a poeziei”. La aproape an de la primirea acestui premiu Eusebiu Ștefănescu pleacă dintre noi și lasă un gol imens.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

UNITER

15 MARTIE 2015