Tim Robbins, un actor de Oscar la Teatrul de Comedie

Teatrul de Comedie prezintă cel mai important eveniment teatral al verii, producţia californiană Visul unei nopţi de vară de William Shakespeare în regia lui Tim Robbins.

Tim Robbins, un actor de Oscar la Teatrul de Comedie

Trei reprezentaţii extraordinare, pe 22, 23 şi 24 iunie (ora 19.00)  îl vor aduce în prim plan pe marele actor şi regizor de teatru şi film, Tim Robbins, împreună cu trupa sa The Actors’ Gang, în Bucureşti, la Teatrul de Comedie.

Tim Robbins este cunoscut publicului din România pentru rolurile din filmele „Top Gun”, „Cadillac Man”, „Bob Roberts” sau „Mystic River”. Câştigător al Oscarului şi al Globului de Aur pentru rolurile din „Mystic River” şi Player”, Tim Robbins s-a remarcat ca regizor cu producţia de succes „Cradle Will Rock” iar    lungmetrajul Dead Man Walking”, scris şi produs de Tim Robbins, a câştigat mai multe premii, dintre care amintim  Academy Award pentru cea mai bună actriţă pentru Susan Sarandon şi patru premii la Festivalul de Film  de la Berlin, precum şi o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun regizor şi o nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu.

Din 1981, Tim Robbins este  Director Artistic al companiei teatrale The Actors’ Gang, care a realizat, de la fondare, peste 150 de spectacole primind mai bine de 100 de premii.

Compania The Actors’ Gang prezintă piese noi,  neconvenţionale şi reinterpretări dinamice ale clasicilor, reînviind vechea semnificaţie a scenei ca spaţiu al comuniunii sacre, transmiţând publicului mereu  un mesaj îndrăzneţ, original şi ferm.

Privind acest grup de actori, descopăr existenţa unui fenomen numit stil, în care mişcarea actorilor de pe scenă devine un miracol al artei.

(Dario Fo)

Pe scena Teatrului de Comedie, feeria Visul unei nopţi de vară va recrea o lume fantastică, populată de zâne, de vrăji, incantaţii, cu îndrăgostiţi fermecaţi şi descântaţi, o lume în care până şi Crăiasa Zânelor se îndrăgosteşte de un măgar. O dezordine universală care este repusă pe făgaş de zburdălniciile unei nopţi de la jumătatea verii.

Tim Robbins

”Aceasta este una din piesele mele preferate de la Shakespeare – sunt atât de multe straturi de adevăr, minciună, vis, realitate, vrajă şi înşelăciune. O dispută conjugală aruncă Universul în haos şi confuzia rezultată este periculoasă, scandaloasă şi sălbatic de amuzantă.” (Tim Robbins)

Spectacolul se joacă în limba engleză cu supratitrare în limba română.

Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete a Teatrului de Comedie şi ONLINE, de pe www.comedie.ro.

INFO

Visul unei nopţi de vară
de William Shakespeare
regia Tim Robbins
durata 2 h 45 min
preţ bilete 150 de lei /100 de lei /80 de lei /60 de lei

Foto: Dianna Oliva