„Timpul nebunilor“, piesa anului 2014, disponibilă la sediul UNITER

Piesa „Timpul nebunilor“, de Stela Giurgeanu, câştigătoare a premiului pentru cea mai bună piesă românească a anului 2014 la Gala UNITER din 25 mai, poate fi achiziţionată pentru lectură de la sediul UNITER din strada George Enescu 2-4, Bucureşti. Cartea costă 8 lei.

„Timpul nebunilor“, piesa anului 2014, disponibilă la sediul UNITER

Distincţia este acordată în urma unui concurs organizat de UNITER sub egida Casei Regale a României. UNITER îşi continuă astfel demersul de a descoperi dramaturgie românească de anvergură şi de a încuraja teatrele să preia piesele câştigătoare în propriile repertorii.

piesa anului

Anul acesta au fost 70 de piese prezentate la concurs. Juriul Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2014”, compus din criticii Marina Constantinescu, Dan C. Mihăilescu şi Marian Popescu, a decis să reţină în Selecţia Finală următoarele piese:

1. „Timpul nebunilor“ de Stela Giurgeanu
2. „Dragoste în vremea lui Koch“ de Olga Delia Mateescu
3. „Blana leopardului“ de Mihai Octavian Ioana
4. „Ringhispil (Carusel)“ de Kincses Elemèr

Dintre acestea, Juriul a hotărât să desemneze câştigătoare piesa „Timpul nebunilor“ de Stela Giurgeanu.

Premiul i-a fost oferit acesteia de către Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României, pe 25 mai, la Gala UNITER. „Este o onoare, este un vis împlinit şi este un premiu pe care ţin să-l închin memoriei celei care mi-a fost dascăl şi mentor, un om apropiat teatrului şi un desăvârşit jurnalist, Magdalena Boiangiu“, a declarat Stela Giurgeanu, pe scena sălii mari a Teatrului Naţional din Bucureşti, unde s-a desfăşurat gala.

Teatrul Naţional din Bucureşti va face un spectacol-lectură cu această piesă, a spus Ion Caramitru, directorul instituţiei.

Foto: Adi Bulboacă