Uniunea Teatrală din România (UNITER), decorată de preşedintele României

Uniunea Teatrală din România (UNITER) a primit luni, în cadrul Galei Premiilor UNITER, Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Ofiţer, categoria D - "Arta spectacolului", în urma unui decret de decorare semnat de preşedintele României, Klaus Iohannis.

Uniunea Teatrală din România (UNITER), decorată de preşedintele României

Pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti a urcat consilierul prezidenţial pentru cultură Sergiu Nistor, care i-a înmânat vicepreşedintelui UNITER, Aura Corbeanu, decoraţia preşedintelui. Aura Corbeanu a fost însoţită pe scenă de echipa de la UNITER (de la stânga la dreapta, în imagine – Doina Lupu, Carmen Marinescu, Aura Corbeanu, Ion Caramitru, Maria Morar, Pamela-Bojog Pricopie, Simona Stoica, Corina Gherleanu şi Lavinia Alexandru).

UNITER a împlinit 25 de ani de existenţă anul acesta. Preşedintele UNITER este Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional din Bucureşti.

„Cu prilejul împlinirii a 25 de ani de existenţă, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia avută la stimularea creativităţii în teatrul românesc, pentru dăruirea cu care s-a ilustrat în viaţa culturală, prin promovarea unei educaţii artistice de calitate în rândul tinerelor generaţii, dovedind excelenţa teatrului românesc la nivel naţional şi internaţional, președintele Klaus Iohannis decretează: se conferă Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, categoria D – „Arta spectacolului”, Uniunii Teatrale din România“ – semnează Klaus Werner Iohannis, Preşedintele României.