Concursul „Cea mai bună piesă românească a anului 2008”

Uniunea Teatrală din România - UNITER anunţă că ediţia 2008 a Concursului de dramaturgie "Cea mai bună piesă românească a anului 2008" primeşte piese de teatru pentru înscrierea în competiţie până la data de 15 ianuarie 2009 (data poştei).

Concursul „Cea mai bună piesă românească a anului 2008”

Autorii vor trimite piesele dactilografiate, într-un singur exemplar, nesemnate, cu un motto scurt pe pagina de titlu, însoţite de un plic închis în care vor fi precizate datele de identificare ale autorului (nume, adresă, telefon). Acelaşi motto de pe pagina de titlu a piesei va fi înscris şi pe plicul cu datele de identificare.

Adresa poştală pentru înscrierea pieselor: Str. George Enescu 2-4, 010305 Bucureşti, cu menţiunea „Pentru Concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2008”. Înscrierea se poate face şi direct la Secretariatul UNITER.

Nu se primesc în concurs piese scurte (într-un act), dramatizări sau piese publicate sau reprezentate scenic. Textele înscrise în concurs nu se înapoiază.

Juriul va anunţa piesa câştigătoare în luna martie 2009, iar Editura UNITEXT o va publica într-un volum ce va fi lansat la Gala Premiilor UNITER (aprilie 2009), moment în care va fi înmânat şi premiul.

Concursul, premiul şi tipărirea piesei câştigătoare sunt finanţate prin efortul şi sub egida Casei Regale a României.