Premiile Senatului Uniter

Uniunea Teatrală din România vă aduce la cunoştinţă premiile acordate de Senatul UNITER în şedinţa din data de 8.03.2010, pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor Senatului:

Premiile Senatului Uniter

Premiul de excelenţă se acordă creatorilor Silviu Purcărete (regizor şi scenarist), Helmut Stürmer(scenograf-decor), Lia Manţoc (scenograf-costume), Vasile Şirli (compozitor), Andu Dumitrescu(scenograf-efecte video) pentru impactul internaţional al spectacolului „Faust” după Goethe (Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu) la Festivalul Edinburgh 2009.

Premiul pentru întreaga activitate:
 
–         Actriţă: Tatiana Iekel
–         Actor: Mircea Andreescu
–         Scenografie: Andrei Both
–         Regie: Mircea Cornişteanu
 
Premiul special pentru muzică de teatru i se acordă Domnului George Marcu.
 
Premiul special pentru spectacol de divertisment i se acordă Domnului Toni Grecu pentru contribuţia Domniei Sale la istoria vie a umorului românesc.
 
Premiul special pentru teatru de păpuşi i se acordă Doamnei Alexandra Davidescu, strălucită actriţă şi regizoare, personalitate marcantă a acestui gen teatral.
 
Premiul special pentru performanţă în domeniul nonverbal i se acordă Domnului Gigi Căciuleanu pentru întreaga cariera artistică a Domniei Sale.
 
Premiul pentru critică de teatru, decis de Biroul de conducere al Secţiei române a Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru (AICT) i se acordă prof. univ. dr. Ludmila Patlanjoglu (Întreaga activitate) şi lui Ionuţ Sociu (Nume noi în critică).