10 clipe pentru 29 de ani

Gheorghe Dinică

La cea de-a patra ediție a Galei UNITER (1996), Premiul pentru excelență i-a fost oferit actorului Gheorghe Dinică, ce avea în palmares la acea dată peste 30 de roluri celebre în teatru și peste 60 de roluri în film și televiziune.

 

Olga Tudorache

Olga Tudorache a primit la ediția 2009 a Galei Premiul de excelență, după ce, în 1999, primise Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal pentru rolul Regina din „Regina mamă” (r. Gelu Colceag), dar și Premiul pentru întreaga activitate la cea de-a treia ediție a Galei.

 

Ion Caramitru

Gala Premiilor UNITER este un proiect inițiat și coordonat de actorul Ion Caramitru, care a fost și amfitrion al celor 29 de ediții desfășurate până acum, și care, conform regulamentului, nu a fost niciodată nominalizat sau premiat în acești ani, cu excepția unui Premiu de onoare acordat în cadrul ediției din anul 2005, însă de Asociația Internațională a Criticilor de Teatru, secția română.

 

Leopoldina Bălănuță

Gala Premiilor UNITER a acordat, la cea de-a 5-a ediție, din 1997, Premiul pentru întreaga activitate actriței Leopoldina Bălănuță.

 

Mircea Albulescu

Cea de-a patra ediție a Galei UNITER din 1996 îi aduce lui Mircea Albulescu o nominalizare la categoria Teatru Radiofonic pentru spectacolul Scripcarul diavolului după O’Neill, în adaptarea și regia lui Mircea Albulescu, un an mai târziu fiind nominalizat la categoria Cel mai bun actor. Iar la cea de-a 13-a ediție a Galei Premiilor UNITER din 2005, îi este acordat Premiul pentru întreaga activitate.