Biblioteca virtuală

Proiectul Biblioteca virtuală a fost lansat în aprilie 2020, la începutul perioadei de criză socială cauzată de pandemia COVID-19. Restructurându-și proiectele, UNITER a venit în întâmpinarea iubitorilor de teatru cu o ofertă culturală adaptată la situația de criză socială. O criză a fost transformată într-o oportunitate.

Proiectul online BIBLIOTECA VIRTUALĂ se adresează celor care doresc să fie la curent cu noutățile editoriale ale UNITER, precum și celor care doresc să fie informați cu privire la evoluția dramaturgiei românești contemporane.

BIBLIOTECA VIRTUALĂ cuprinde piesele câștigătoare și nominalizate ale Concursului de dramaturgie Cea mai bună piesă românească a anului (concurs organizat de UNITER din 1991), începând cu anul 2009.

Găsiți aici în format digital, spre lectură, textele acestor piese din ultimele douăsprezece ediții ale concursului și este în permanentă actualizare.

Pentru a citi piesele, dați click pe copertă.

OPORTUNITĂȚI. 

UNITER lansează BIBLIOTECA VIRTUALĂ Cea mai bună piesă românească

E vremea unor resetări. O criză este adesea o oportunitate. Nu doar un risc.

Să fim optimiști și să găsim oportunități!

De aceea, ca majoritatea instituțiilor culturale, și nu numai, UNITER își restructurează proiectele și vine în întâmpinarea iubitorilor de teatru cu o ofertă culturală adaptată la situația de criză socială pe care o traversăm zilele acestea.

Iureșul zilelor când totul părea posibil, când făceam multe lucruri fără să fim constrânși de nimic s-a dizolvat. Acum trăim în prezent, avem parcă mai mult timp pentru noi și ai noștri, ne testăm limitele și răbdarea, ne (re)descoperim pasiuni. Cu alte cuvinte, TRĂIM.

Pe lângă faptul că oferă o sursă de lectură săptămânală, biblioteca virtuală poate fi o bază de date extrem de utilă pentru artiștii care doresc să abordeze în proiectele lor viitoare texte ale dramaturgiei românești contemporane.

Și pentru că în aceste vremuri putem exersa cuvântul ÎMPREUNĂ doar în spațiul virtual, lansăm o provocare pentru artiștii din lumea teatrului! Invităm pe doritori să se „întâlnească” în mediul online și să creeze un spectacol-lectură pornind de la una din piesele postate.

Vă dorim sănătate, răbdare și timp de citit și ascultat!

*

Ediția 2020 a concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului” este în plină desfășurare. Juriul își continuă activitatea de lecturare a pieselor înscrise în concurs, iar la începutul lunii mai vom afla câștigătorul.

UPDATE Iată care sunt rezultatele concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2019” – un proiect al UNITER