In Memoriam Ion Caramitru

Înregistrările au putut fi ascultate pe toată durata FNT (6-14 noiembrie).

Secțiunea On air a Festivalului Național de Teatru 2021 v-a propus un program In memoriam Ion Caramitru, spectacole radiofonice și emisiuni publicistice care întregesc un portret sonor al marelui actor.

Dintre zecile de roluri memorabile, jucate de Ion Caramitru la Teatrul Național Radiofonic, vom difuza, la Radio România Cultural: „Marele Gatsby” de Scott Fitzgerald și producția în 2 părți „Hamlet” de William Shakespeare, strălucită variantă sonoră a spectacolului antologic de pe scena Teatrului Bulandra.

Pe site-ul www.eteatru.ro, colecția Ion Caramitru cuprinde spectacole reprezentative din cariera sa radiofonică, extrem de bogată și de diversă, acoperind câteva decenii de radiofonie teatrală.

Ascultați-l, de asemenea, pe Ion Caramitru, în emisiunile „Vorba de cultură” (realizator Attila Vizauer) și „Oglinda firii” (realizator Domnica Țundrea), în care actorul se dovedește a fi un interlocutor profund și plin de farmec, un spirit superior și un intelectual desăvârșit. Nu pierdeți întâlnirea cu una dintre cele mai admirabile voci, din istoria teatrului românesc, pe care o evocăm, într-un gest de reverență și de iubire, peste timp! (Attila Vizauer – Teatrul Național Radiofonic).

  

  • VORBA DE CULTURĂ

Realizator: Attila Vizauer

5 emisiuni realizate în perioada 8-12 martie 2021

Interlocutor: Ion Caramitru

https://www.radioromaniacultural.ro/vorba-de-cultura-invitat-ion-caramitru/

  • OGLINDA FIRII

Trei emisiuni realizate de Domnica Țundrea

Interlocutor: Ion Caramitru

https://www.eteatru.ro/#art-index/colectia-ion-caramitru/7421

  • SPECTACOLE RADIOFONICE

O colecție cu 78 dintre cele mai importante spectacole radiofonice realizate între anii 1970 – 2020, cu Ion Caramitru în distribuție.

https://www.eteatru.ro/#art-index/colectia-ion-caramitru/7421